Woonzorgcentrum

Bezoeker

Een huiselijke sfeer kenmerkt de Zilvervogel. Uw familie is dan ook steeds welkom. Tussen 21u en 7u is het woonzorgcentrum uit veiligheidsredenen minder toegankelijk en moet men zich aanmelden via de deurbel aan de hoofdingang.

Ondersteuning door familie, vrienden en mantelverzorgers

Familieleden en vrienden van bewoners kunnen ervoor kiezen om te helpen in de ondersteuning bij het wonen en leven van hun familielid-bewoner. Enkele voorbeelden: bewoner/familielid in een rolwagen begeleiden tijdens de wekelijkse wandeling in de zomer, ondersteuning bieden bij de maaltijd aan hun familielid ... 

Familie en vrienden spelen een belangrijke schakel in het welzijn van onze bewoners. Wij zijn een open huis waar onze bewoners de plaats en ruimte krijgen om nieuwe contacten te maken en sociale contacten te onderhouden.

Mantelzorgers (familieleden en vrienden die zorg dragen voor een bewoner met dementie) kunnen ook rekenen op extra ondersteuning. Samen met enkele woonzorgcentra, stad Menen, ouderenorganisaties organiseren we 4 x per jaar familiegroepen dementie. Daarnaast biedt Zilvervogel extra ontmoetingskansen voor mantelzorgers in de infomomenten georganiseerd in Zilvervogel. Deze infomomenten worden 3x per jaar aangeboden. 

Bezoek aan de cafetaria

In onze cafetaria kan u terecht voor een drankje of een warme koffie. Elke namiddag (7d/7) zijn we open van 14u30 tot 17u30. Op zondag is de cafetaria ook in de voormiddag open om samen te genieten van een aperitief (10u30 – 12u).

Kostprijs van een warme maaltijd voor bezoekers

Voor de bewoners van het woonzorgcentrum is de kostprijs van een warme maaltijd inbegrepen in de dagprijs. Voor bezoekers vanaf 65 jaar bedraagt het nuttigen van een warme maaltijd €8,50 en voor bezoekers jonger dan 65 jaar €10,50.

Wenst u iets extra, zoals een aperitief, een glas wijn, een extra tas koffie, ijsje … dan kan dit steeds. Dit wordt dan apart verrekend.

Samen lunchen?

Samen eten op de middag met uw familie? Dat kan mits vooraf reserveren. De keuken bereidt elke middag (7d/7) een verse gevarieerde maaltijd:

  • een tas soep
  • een verse, warme maaltijd met water, limonade of tafelbier
  • een koffie met dessert van de dag of een stuk fruit.

De plaatsen zijn beperkt, dus vooraf reserveren  is noodzakelijk. Voor een maaltijd op maandag t.e.m. vrijdag gelieve te reserveren ten laatste 1 dag voordien voor 13u. Voor een maaltijd tijdens het weekend gelieve te reserveren ten laatste op vrijdag voor 13u. Bij voorkeur reserveren via e-mail naar info.rekkem@zilvervogel.be of eventueel telefonisch (enkel op werkdagen) op het nummer T 056 43 00 50.

Lees meer over het nuttigen van een verse maaltijd in het woonzorgcentrum en ontdek het weekmenu

Viert u een speciale gelegenheid?

Viert u een speciale gelegenheid? Het woonzorgcentrum beschikt over een zaaltje waar u uw familie en vrienden in alle rust kan ontvangen. Tijdig reserveren is aangewezen. Voor de voorwaarden kan u contact opnemen met de medewerker aan het onthaal of via e-mail naar info.rekkem@zilvervogel.be.