Over ons

Over ons

Zilvervogel Rekkem behoort tot een groep van woonzorgcentra en assistentiewoningen gevestigd op 3 verschillende locaties in West-Vlaanderen: Reninge, Rekkem en Woumen. In overleg met onze bewoners en bezoekers zoeken we naar passende antwoorden op hun woon- en zorgvragen.

In Zilvervogel Rekkem creëren we kansen zodat ouderen (bewoners en bezoekers) zich kunnen jeunen

  • in dagdagelijkse kleine zaken zoals lekker eten
  • door te stimuleren tot actief  blijven zoals dagelijks deelnemen aan de kiné. De kinéruimte is ook de perfecte locatie om andere bewoners te ontmoeten en bij te praten.
  • door het aanbieden van een divers aanbod van activiteiten: op maat en volgens interesse van de deelnemer. Naast de activiteiten overdag wordt ook ingezet op avondactiviteiten zoals de culturele avonden.
  • door een open huis te zijn: iedereen is welkom 
  • door er samen op uit te trekken: wandelen in de buurt, jaarlijks op reis, … 

De kansen creëert Zilvervogel door handen in elkaar te slaan tussen de teams, met de familie, met een enthousiaste groep vrijwilligers, met de plaatselijke verenigingen, met IVA Zorg Menen voor de realisatie van het lokaal dienstencentrum ... 

Als woonzorgcentrum gaan we samen op stap. U, als ervaringsdeskundige, die ons vertelt hoe u iets graag heeft en wij, als professionals, die u ondersteunen wanneer het iets minder gaat.

Vanuit Zilvervogel Rekkem luisteren we naar de bewoner. Niet alleen op vlak van individuele noden maar ook naar hun mening over de werking van het woonzorgcentrum. Op regelmatige tijdstippen organiseert Zilvervogel een samenspraak (voor het hele woonzorgcentrum en voor elke woonvorm). Iedereen is welkom op deze samenspraak (voormalige gebruikersraad). Bewoners en hun familieleden worden ook betrokken bij MENSO (kwaliteitssysteem voor woonzorgcentra) op deze manier.  De acties voortvloeiend uit de verschillende overleggen zijn telkens te lezen in de nieuwsberichten.

Vanuit Zilvervogel vzw worden beleidskaders uitgewerkt

  • werk maken van kwaliteit doen we elke dag. Het kwaliteitssysteem MENSO ondersteunt Zilvervogel hierin.
  • een ethisch beleid, vrijwilligersbeleid, medewerkersbeleid … zijn enkele voorbeelden van beleidskaders die gezamenlijk werden uitgewerkt.

Benieuwd naar de beleidskaders? Kom meer te weten over de werking van Zilvervogel vzw.