Bouwinfo

Bouwinfo

Plannen

De nieuwbouw

Op de site worden de twee oudste vleugels van het woonzorgcentrum vervangen door een nieuwbouw voor 95 kamers permanent verblijf en 3 kamers kortverblijf. De woonvorm De Mythe (gebouw vooraan de Priester Coulonstraat) blijft behouden.

De nieuwbouw wordt opgetrokken in fases:

  • Voorbereidende fase: realiseren van een tijdelijke zorgmodule van 20 kamers & afbreken van de inkomhal en de bureelruimte
  • Fase 1: optrekken van nieuwe vleugel met daarin nieuw inkomhal, bureelruimte, 38 nieuw kamers, nieuwe activiteitenruimte/kiné en de nieuwe cafetaria/restaurant
  • Fase 2: afbreken van één van beide oudere vleugels en realiseren van 60 nieuwe kamers
  • Laatste fase: afbreken van oudere vleugel, verwijderen van de tijdelijke zorgmodule en realiseren van de omgevingsaanleg en parking
  • De voorbereidende weken worden opgestart begin 2020 en meteen aansluitend de start van fase 1.

In de nieuwbouw bestaat uit kleinschalige gekoppelde woonvormen (15/11 kamers per eenheid) waarbij huiselijkheid primeert. Op elke woonvorm zal de bewoner kunnen genieten van privacy in zijn eigen woning met inloopdouche, toilet en lavabo. Door de ruime gangen met buitenlicht en de raampartijen in de gemeenschappelijke ruimtes zal het aangenaam zijn om te vertoeven en krijgt iedereen zicht op de omgeving. Elke woonvorm zet in op huiselijkheid door een eigen living met keuken. De activiteitenruimte en kinézaal bevinden zich bovenaan het gebouw. De bewoners kunnen tijdens het bewegen genieten van het uitzicht. De cafetaria/restaurant met terras is ook gelegen op de bovenste verdieping. In de inkomhal wordt een aangename lounge voorzien om elkaar te ontmoeten bij een hapje en een drankje. 

De nieuwbouw wordt stapsgewijs gebouwd en dus ook stapsgewijs in gebruik genomen.

Op de kleinschalige woonvormen zal elke bewoner kunnen genieten van een huiselijke omgeving met de nodige privacy en het prachtige uitzicht.

 

Praktische info

De hoofdingang : K. Vinckestraat

In deze fase van de bouwwerken is de parking en ingang ter hooge van de P. Coulonstraat afgesloten. Het woonzorgcentrum is te bereiken via de nieuwe hoofdingang aan de Kommandant Vinckestraat (ingang tussen huisnummer 6 en 10). 

Parkeren

Parkeren op de site is beperkt en voornamelijk voorbehouden voor bezoekers met een beperking en huisartsen. Parkeren kan op de openbare parkings in de buurt. 

 

Op het plan ontdekt u de toegang tot het gebouw en de parkeermogelijkheden in de buurt.

Foto's binnenkant zorgmodule

Beelden van ontwerp en uitgevoerde werken