Nieuws en activiteiten

Nieuws en activiteiten

We houden u graag op de hoogte van actueel nieuws, projecten en het reilen en zeilen binnen Zilvervogel Rekkem. Daarnaast hechten we veel belang aan engagement en het creëren van activiteiten. We organiseren activiteiten in samenwerking met de school, het cultureel centrum, het lokaal dienstencentrum Dorpshuis, enz.

Activiteit

Activiteitenaanbod 12 februari t.e.m. 18 februari

Bekijk hier ons aanbod aan activiteiten per woonvorm.

Nieuws

Maak jij binnenkort deel uit van team Zilvervogel?

In de verschillende Zilvervogel huizen zijn er diverse vacatures: verpleegkundige, zorgkundige, teamcoach, ... Neem een kijkje op onze vacature pagina.

Activiteit

We gingen op reis

We gingen 12 dagen naar Sint Niklaas . 16 bewoners genoten van het mooie weer en een deugddoende vakantie. Ook flatbewoners konden genieten van een weekend in Sint Niklaas. We zijn reeds druk bezig de reis van 2024 voor te bereiden.

Nieuws

Wij gaan zingen en dansen

Wij gaan op daguitstap naar het kunst schlagerfestival! Dit op woensdag 6 september, vertrek om 9u. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap.

Activiteit

Ons koor blijft groeien!!

Op maandag zingen we uit volle borst. Allen welkom op het vierde verdiep.

Nieuws

Samenwerking lagere scholen Rekkem

In Zilvervogel Rekkem versterken we de intergenerationele contacten in samenwerking met basisscholen Barthel en Kaspar.

Nieuws

Project psychofarmaca: samen op weg naar minder

Ook in 2023 werken we verder aan het project Psychofarmaca: samen op weg naar minder. Als eerste aanzet voor het jaar werkten we een brochure uit, die we graag met jullie delen.

Nieuws

Ingebruikname Qwiek-up dankzij de steun van Crelan

Dankzij de vele acties in 2022 en de steun van Crelan Foundations slaagden we erin 2023 in te zetten met de aankoop van de Qwiek-up.

Nieuws

Welkom in de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem!

Op 6 december 2022 werd de fase 1 van de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem in gebruik genomen. Benieuwd naar enkele beelden van de verhuis?

Nieuws

De woonzorgomgeving van de toekomst

Zilvervogel Rekkem komt aan bod in ‘Kiezen moet kunnen. Ook voor ouderen.’, een recente publicatie van de Koning Boudewijnstichting.

Nieuws

Bedankingsfeest vrijwilligers

Onze vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor onze bewoners. Tijd om hen eens in de kijker te plaatsen tijdens de week van de vrijwilliger!

Nieuws

Project zich thuis voelen

In voorbereiding van de teamvergadering kregen de teams de opdracht om samen met de bewoners een collage uit te werken rond zich thuis voelen. Want een thuis voor de bewoners en een aangename werkplaats voor onze medewerkers: dat is waar we dag na dag voor gaan!

Activiteit

Ons hart klopt voor u!

Bij ons wordt er niet gewerkt vanuit routine, maar vanuit het hart. Dit principe kreeg vorm in een heuse fotoshoot. De beelden delen we graag met jullie!

Nieuws

De 12 daagse van een echte Zilvervogel

Tussen 6 en 17 december ging de 12 daagse van een echte Zilvervogel door in Zilvervogel Rekkem. Via tal van opdrachten slaagden onze bewoners en medewerkers erin om alle principes te ontrafelen en zo een echte Zilvervogel te worden.

Nieuws

Onze zorgkundigen worden zorgkundige +

In de maand oktober krijgen onze zorgkundigen de kans om zich om te scholen tot zorgkundige +. Voortaan mogen onze zorgkundigen dus 5 verpleegkundige handelingen uitvoeren.

Nieuws

Antennepunt Dementie

Ook Zilvervogel Rekkem werkte mee aan een dementievriendelijke gemeente Menen. Met de officiële opening van het infopunt dementie en de antennepunten, waar mensen terecht kunnen met allerlei vragen rond dementie ,werd het startsignaal gegeven voor een dementievriendelijke toekomst.

Nieuws

Gebruikersraad heet voortaan Samenspraak!

De gebruikersraad werd in het nieuw gezet en dat gaat gepaard met een nieuwe naam. Bewoners brachten hun stem uit en Samenspraak haalde het met een overduidelijke meerderheid. Voortaan zijn bewoners dus per kwartaal welkom op Samenspraak om hun stem te laten gelden!

Nieuws

Bewoners en medewerkers vertalen de visie van Zilvervogel Rekkem in de praktijk

De bewoners en medewerkers in de Myrthe bepalen samen hoe ze de visie van Zilvervogel omzetten in de praktijk. Met steun van de Koning Boudewijnstichting wordt het tubbe model toegepast.

Nieuws

Ons Hart klopt voor U

Ons Hart klopt voor u, elke dag! Ontdek meer over de engagementen die wij onderschrijven. Een initiatief in samenwerking met Zorgnet-Icuro.

Nieuws

Benieuwd naar de dagelijkse foto's?

Ga naar onze facebookpagina: https://www.facebook.com/zilvervogelrekkem/

Nieuws

Proficiat Acapella’s!

Zilvervogel Rekkem is trots op de deelname van de Acapella's in Belgium's got talent (vtm).

Nieuws

Samen onder één vlag! Met trots stellen wij u Zilvervogel voor.

Hof ten Ijzer te Reninge, OLV Middelares te Rekkem en De OpenLink te Woumen, vroeger samen vzw CZD Sint- Vincentius, is reeds jaren een groep van West-Vlaamse woonzorgcentra met centrum voor kortverblijf, erkende assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging.