Nieuws en activiteiten

Nieuws en activiteiten

We houden u graag op de hoogte van actueel nieuws, projecten en het reilen en zeilen binnen Zilvervogel Rekkem. Daarnaast hechten we veel belang aan engagement en het creëren van activiteiten. We organiseren activiteiten in samenwerking met de school, het cultureel centrum, het lokaal dienstencentrum Dorpshuis, enz.

Activiteit

verwennamiddag in het restaurant

Op woensdag 21/6/2023 verwent de keuken ons met poffertjes. Op de vierde verdieping in ons panoramisch restaurant/cafetaria kunt u smullen van 6 poffertjes dit voor € 4. Uiteraard blijft onze cafetaria die namiddag ook open; Wees welkom.

Activiteit

Activiteitenaanbod 05/06/2023

Bekijk hier ons aanbod aan activiteiten per woonvorm.

Activiteit

Breughel 18/06/2023

Op Zondag 18 juni vieren we terug Breughel in Rekkem.

Nieuws

Zilvervogel Rekkem op uitstap!

Bij Zilvervogel Rekkem gaan we graag op stap. Daarom informeren wij jullie graag over de geplande uitstappen.

Activiteit

Bric a Brac

Zilvervogel Rekkem organiseert tijdens het weekend van Breughel een heuse Bric a Brac .

Activiteit

Ons koor blijft groeien!!

Op maandag zingen we uit volle borst. Allen welkom op het vierde verdiep.

Nieuws

Samenwerking lagere scholen Rekkem

In Zilvervogel Rekkem versterken we de intergenerationele contacten in samenwerking met basisscholen Barthel en Kaspar.

Nieuws

Project psychofarmaca: samen op weg naar minder

Ook in 2023 werken we verder aan het project Psychofarmaca: samen op weg naar minder. Als eerste aanzet voor het jaar werkten we een brochure uit, die we graag met jullie delen.

Nieuws

Ingebruikname Qwiek-up dankzij de steun van Crelan

Dankzij de vele acties in 2022 en de steun van Crelan Foundations slaagden we erin 2023 in te zetten met de aankoop van de Qwiek-up.

Activiteit

We gaan terug op reis!

Van 29 mei tem 9 juni 2023 trekken we op reis naar Sint Niklaas. Deze periode wordt opgesplitst in deelperiodes, om iedereen de kans te geven om mee te gaan. Graag lichten we de mogelijkheden toe en polsen we naar jullie wensen en voorstellen tijdens het infomoment op 28 februari.

Nieuws

Welkom in de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem!

Op 6 december 2022 werd de fase 1 van de nieuwbouw Zilvervogel Rekkem in gebruik genomen. Benieuwd naar enkele beelden van de verhuis?

Nieuws

De woonzorgomgeving van de toekomst

Zilvervogel Rekkem komt aan bod in ‘Kiezen moet kunnen. Ook voor ouderen.’, een recente publicatie van de Koning Boudewijnstichting.

Activiteit

21 september - Werelddementiedag: Beweeg je mee?

Op 21 september organiseren we een dementievriendelijke wandeling. Thema dit jaar: 'beweeg je mee?'. Langs tal van animatiestandjes nemen we je mee in beweging doorheen Rekkem.

Nieuws

Dag van de medewerker

21 juni = dag van de medewerker in Zilvervogel. Natuurlijk verdient dit een attentie!

Activiteit

Pannenkoekenverkoop tvv werelddementiedag

Op 21 september organiseren wij weer een belevingswandeling in het kader van werelddementiedag. Deelnemers zullen kunnen genieten van tal van activiteiten, zelfs een heuse huifkartocht. Om dit alles kosteloos te kunnen aanbieden verkopen we momenteel pannenkoeken.

Nieuws

pensioneringen collega's

In 2022 moeten we afscheid nemen van heel wat collega's die op pensioen gaan. We wensen hen het allerbeste toe en bedankt voor jullie jarenlange inzet!

Activiteit

Ook wij Breughelen mee!

Na 2 stille jaren, kunnen we opnieuw genieten van Breughelkermis. Natuurlijk staan ook wij te popelen om mee te vieren!

Nieuws

Bedankingsfeest vrijwilligers

Onze vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor onze bewoners. Tijd om hen eens in de kijker te plaatsen tijdens de week van de vrijwilliger!

Nieuws

Project zich thuis voelen

In voorbereiding van de teamvergadering kregen de teams de opdracht om samen met de bewoners een collage uit te werken rond zich thuis voelen. Want een thuis voor de bewoners en een aangename werkplaats voor onze medewerkers: dat is waar we dag na dag voor gaan!

Nieuws

Een echte Zilvervogel

Eind vorig jaar maakten onze bewoners en medewerkers voor het eerst kennis met de 12 principes van een echte Zilvervogel. In 2022 gaan we hier verder mee aan de slag. Maandelijks komt een ander principe aan bod wat ons onderscheidt als echte Zilvervogel Rekkem.

Activiteit

Ons hart klopt voor u!

Bij ons wordt er niet gewerkt vanuit routine, maar vanuit het hart. Dit principe kreeg vorm in een heuse fotoshoot. De beelden delen we graag met jullie!

Nieuws

De 12 daagse van een echte Zilvervogel

Tussen 6 en 17 december ging de 12 daagse van een echte Zilvervogel door in Zilvervogel Rekkem. Via tal van opdrachten slaagden onze bewoners en medewerkers erin om alle principes te ontrafelen en zo een echte Zilvervogel te worden.

Nieuws

Onze zorgkundigen worden zorgkundige +

In de maand oktober krijgen onze zorgkundigen de kans om zich om te scholen tot zorgkundige +. Voortaan mogen onze zorgkundigen dus 5 verpleegkundige handelingen uitvoeren.

Nieuws

Antennepunt Dementie

Ook Zilvervogel Rekkem werkte mee aan een dementievriendelijke gemeente Menen. Met de officiële opening van het infopunt dementie en de antennepunten, waar mensen terecht kunnen met allerlei vragen rond dementie ,werd het startsignaal gegeven voor een dementievriendelijke toekomst.

Activiteit

Wandeling door het geheugen: terugblik

Op 21 september waren de weergoden ons gunstig en konden we met zonnetje op de rug genieten van de wandeling door het geheugen, in het kader van werelddag dementie. We blikken terug op een eerste, geslaagde editie!

Nieuws

Gebruikersraad heet voortaan Samenspraak!

De gebruikersraad werd in het nieuw gezet en dat gaat gepaard met een nieuwe naam. Bewoners brachten hun stem uit en Samenspraak haalde het met een overduidelijke meerderheid. Voortaan zijn bewoners dus per kwartaal welkom op Samenspraak om hun stem te laten gelden!

Nieuws

Bewoners en medewerkers vertalen de visie van Zilvervogel Rekkem in de praktijk

De bewoners en medewerkers in de Myrthe bepalen samen hoe ze de visie van Zilvervogel omzetten in de praktijk. Met steun van de Koning Boudewijnstichting wordt het tubbe model toegepast.

Nieuws

Ons Hart klopt voor U

Ons Hart klopt voor u, elke dag! Ontdek meer over de engagementen die wij onderschrijven. Een initiatief in samenwerking met Zorgnet-Icuro.

Nieuws

Warmste week Zilvervogel

Dit jaar geen warmste week? Zilvervogel Rekkem denkt daar anders over! Bewoners en medewerkers sloegen de handen in elkaar om handgemaakte producten te verkopen t.v.v het woonzorgcentrum.

Nieuws

We houden contact ...

Bewoners en familie kunnen via raamcontact, skype of gewoon via telefoon het contact onderhouden met familie. Vanaf maandag 25 mei wordt de mogelijkheid ook geboden voor bezoek in het woonzorgcentrum. Families worden hiervoor gecontacteerd.

Nieuws

Benieuwd naar de dagelijkse foto's?

Ga naar onze facebookpagina: https://www.facebook.com/zilvervogelrekkem/

Nieuws

Gezocht: naam voor receptenboek

We werken volop aan een receptenboek. Helpen jullie mee zoeken naar een passende naam?

Nieuws

Nieuwe beroepskledij

Benieuwd naar onze nieuwe outfits?

Activiteit

Zo vieren wij valentijn

Op vrijdag 14 februari vierden onze koppels valentijn in stijl. De liefde was overal voelbaar!

Nieuws

Samen werken we aan onze troeven!

Bewoners, medewerkers, familie, vrijwilligers ... samen bekijken we onze werking en slaan de handen in elkaar om verbeteracties op te zetten. Samen voor nog meer kwaliteit!

Activiteit

Terugblik op driekoningen

Op maandag 6 januari werd driekoningen gevierd. Het Sint-Niklaaskoor kwam langs en enkele bewoners werden tot koning voor 1 dag gekroond.

Activiteit

Kerst- en nieuwjaarsgala's in ons woonzorgcentrum

Gedurende de laatste week van december en de eerste week van januari werd per woonvorm een gala georganiseerd. De uitgelezen kans om te klinken op het nieuwe jaar!

Activiteit

Terugblik op november

De maand november was een drukke maand, met tal van leuke activiteiten op het programma. Via deze weg laten we jullie graag even meegenieten van deze momenten.

Nieuws

Proficiat Acapella’s!

Zilvervogel Rekkem is trots op de deelname van de Acapella's in Belgium's got talent (vtm).

Nieuws

Klink mee op onze nieuwe naam

Vzw CZD wordt Zilvervogel en dat vieren we met een groot feest voor alle bewoners van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen.

Nieuws

Samen onder één vlag! Met trots stellen wij u Zilvervogel voor.

Hof ten Ijzer te Reninge, OLV Middelares te Rekkem en De OpenLink te Woumen, vroeger samen vzw CZD Sint- Vincentius, is reeds jaren een groep van West-Vlaamse woonzorgcentra met centrum voor kortverblijf, erkende assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging.