Nieuws en activiteiten

Nieuws en activiteiten

We houden u graag op de hoogte van actueel nieuws, projecten en het reilen en zeilen binnen Zilvervogel Rekkem. Daarnaast hechten we veel belang aan engagement en het creëren van activiteiten. We organiseren activiteiten in samenwerking met de school, het cultureel centrum, het lokaal dienstencentrum Dorpshuis, enz.

Nieuws

Lees onze bewonerskrant voor november en december

Een overzicht van de activiteiten, een leuk wist-je-datje, een overzicht van de jarigen, een gedichtje en zoveel meer lees je in onze bewonerskrant voor de maanden november en december.

Nieuws

Onze zorgkundigen worden zorgkundige +

In de maand oktober krijgen onze zorgkundigen de kans om zich om te scholen tot zorgkundige +. Voortaan mogen onze zorgkundigen dus 5 verpleegkundige handelingen uitvoeren.

Nieuws

Antennepunt Dementie

Ook Zilvervogel Rekkem werkte mee aan een dementievriendelijke gemeente Menen. Met de officiële opening van het infopunt dementie en de antennepunten, waar mensen terecht kunnen met allerlei vragen rond dementie ,werd het startsignaal gegeven voor een dementievriendelijke toekomst.

Activiteit

Wandeling door het geheugen: terugblik

Op 21 september waren de weergoden ons gunstig en konden we met zonnetje op de rug genieten van de wandeling door het geheugen, in het kader van werelddag dementie. We blikken terug op een eerste, geslaagde editie!

Nieuws

Gebruikersraad heet voortaan Samenspraak!

De gebruikersraad werd in het nieuw gezet en dat gaat gepaard met een nieuwe naam. Bewoners brachten hun stem uit en Samenspraak haalde het met een overduidelijke meerderheid. Voortaan zijn bewoners dus per kwartaal welkom op Samenspraak om hun stem te laten gelden!

Nieuws

Maak jij binnenkort deel uit van team Zilvervogel?

Zilvervogel is op zoek naar diverse profielen: buurtzorgmedewerker, zorgkundigen, verpleegkundigen, strategisch HR medewerker, ... Neem een kijkje op onze vacature pagina.

Nieuws

Wegenwerken in Rekkem vanaf 12/4

In de onmiddellijk omgeving van het woonzorgcentrum zijn wegenwerken opgestart. Ontdek hier de situatie.

Nieuws

Bewoners en medewerkers vertalen de visie van Zilvervogel Rekkem in de praktijk

De bewoners en medewerkers in de Myrthe bepalen samen hoe ze de visie van Zilvervogel omzetten in de praktijk. Met steun van de Koning Boudewijnstichting wordt het tubbe model toegepast.

Nieuws

Ons Hart klopt voor U

Ons Hart klopt voor u, elke dag! Ontdek meer over de engagementen die wij onderschrijven. Een initiatief in samenwerking met Zorgnet-Icuro.

Nieuws

Warmste week Zilvervogel

Dit jaar geen warmste week? Zilvervogel Rekkem denkt daar anders over! Bewoners en medewerkers sloegen de handen in elkaar om handgemaakte producten te verkopen t.v.v het woonzorgcentrum.

Nieuws

Financiële steun voor kosten COVID

Zilvervogel kan rekenen op een financieel duwtje in de rug voor de gemaakte kosten verbonden aan de COVID-maatregelen.

Nieuws

Nieuwe hoofdingang

Door de heropstart van de bouwwerken is de hoofdingang gewijzigd. Het woonzorgcentrum is voortaan te bereiken via de K. Vinckestraat (tussen nr 6 en 10).

Nieuws

We houden contact ...

Bewoners en familie kunnen via raamcontact, skype of gewoon via telefoon het contact onderhouden met familie. Vanaf maandag 25 mei wordt de mogelijkheid ook geboden voor bezoek in het woonzorgcentrum. Families worden hiervoor gecontacteerd.

Nieuws

Benieuwd naar de dagelijkse foto's?

Ga naar onze facebookpagina: https://www.facebook.com/zilvervogelrekkem/

Nieuws

Gezocht: naam voor receptenboek

We werken volop aan een receptenboek. Helpen jullie mee zoeken naar een passende naam?

Nieuws

Nieuwe beroepskledij

Benieuwd naar onze nieuwe outfits?

Activiteit

Zo vieren wij valentijn

Op vrijdag 14 februari vierden onze koppels valentijn in stijl. De liefde was overal voelbaar!

Nieuws

Improvisatietheaterhuis Inspinazie

Op donderdag 6 en donderdag 13 februari werden de medewerkers van Zilvervogel Woumen, Rekkem en Reninge ondergedompeld in de interactieve theaterbeleving van 'Improvisatietheaterhuis Inspinazie'.

Nieuws

Samen werken we aan onze troeven!

Bewoners, medewerkers, familie, vrijwilligers ... samen bekijken we onze werking en slaan de handen in elkaar om verbeteracties op te zetten. Samen voor nog meer kwaliteit!

Activiteit

Terugblik op driekoningen

Op maandag 6 januari werd driekoningen gevierd. Het Sint-Niklaaskoor kwam langs en enkele bewoners werden tot koning voor 1 dag gekroond.

Activiteit

Kerst- en nieuwjaarsgala's in ons woonzorgcentrum

Gedurende de laatste week van december en de eerste week van januari werd per woonvorm een gala georganiseerd. De uitgelezen kans om te klinken op het nieuwe jaar!

Activiteit

Terugblik op november

De maand november was een drukke maand, met tal van leuke activiteiten op het programma. Via deze weg laten we jullie graag even meegenieten van deze momenten.

Nieuws

Terugblik op wereldierendag

Op vrijdag 4 oktober 2019 kregen de bewoners van Zilvervogel Rekkem cava's, kippen, schaap, konijnen, geiten ... op bezoek. Bekijk enkele sfeerbeelden.

Nieuws

Proficiat Acapella’s!

Zilvervogel Rekkem is trots op de deelname van de Acapella's in Belgium's got talent (vtm).

Nieuws

Klink mee op onze nieuwe naam

Vzw CZD wordt Zilvervogel en dat vieren we met een groot feest voor alle bewoners van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen.

Nieuws

Samen onder één vlag! Met trots stellen wij u Zilvervogel voor.

Hof ten Ijzer te Reninge, OLV Middelares te Rekkem en De OpenLink te Woumen, vroeger samen vzw CZD Sint- Vincentius, is reeds jaren een groep van West-Vlaamse woonzorgcentra met centrum voor kortverblijf, erkende assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging.