Assistentiewoningen

Accommodatie

We hebben verschillende types van assistentiewoningen waarbij de oppervlakte varieert van 66 tot 73 m². Onze assistentiewoningen zijn voorzien van een inkomhal met rechtstreekse toegang tot het toilet, een leefruimte met volledig uitgeruste keuken, een slaapkamer, een badkamer met inloopdouche en aanwezigheidsdetectie en een berging in de woning. De woning is uitgerust met vloerverwarming, gordijnen of lamellen voor alle ramen … De inrichting is verschillende per type. Alle woningen beschikken over een rolstoeltoegankelijke buitenruimte. 

Comfortabel in alle veiligheid wonen en dat voor iedere bewoner!

Een assistentiewoning is niet zomaar een woning maar is voorzien van een aantal aanpassingen zodat je in alle comfort, veilig en zorgeloos zelfstandig kan wonen in het centrum van Rekkem. Op verschillende plaatsen in de woning hebben we noodoproepsystemen geïnstalleerd waardoor u 24u op 24u beroep kan doen op professionele hulp van Zilvervogel. De woning is voorzien van aanwezigheidsdetectie in de badkamer. Bij langdurige afwezigheid ontvangt Zilvervogel een verwittiging. De woningen zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

De brievenbussen en infobord in de inkomhal, de zithoek op de eerste verdieping, de overdekte gangen en de gemeenschappelijke tuin nodigen uit om een praatje te slaan met de buren-bewoners van de assistentiewoningen. De nabijheid van het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum zorgen voor extra ontmoetingskansen. Naast een aanbod van activiteiten worden de bewoners 4x per jaar uitgenodigd op de bewonersraad waar hun stem telt en gehoord wordt.

Beschik je over een wagen, dan kan je deze kwijt op onze parkeerstroken. Je kan er ook voor kiezen om een gepersonaliseerde parkeerplaats te reserveren.